Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Expertbijeenkomst Luchtkwaliteit

woensdag 10 maart 2021

14:00 - 16:30

Locatie
Digitaal
Voorzitter
Rachid El Hafi
Toelichting

Deze bijeenkomst vindt digitaal plaats. Om de openbaarheid van de bijeenkomst te waarborgen zal de bijeenkomst te volgen zijn via de website, vanaf 14.00 uur.

Agenda documenten

Uitzending

Agendapunten

  1. Met o.a. wat meten we nu, waar en hoe (welke stoffen?) en wat (nog) niet? Hoe kan je aan de huidige verwachtingen voldoen? Wat zijn de ambities?
    Wat zijn de diverse bronnen van organische stoffen en de effecten daarvan (hoe wordt uitstoot van bedrijven geteld? Wat zijn mogelijke cumulatieve effecten van stoffen? welke maatregelen hebben de meeste effecten op de gezondheid?
    Tevens wordt door DCMR een reflectie gegeven op de toelichtingen vanuit Nijmegen en hoe doet 'men' het in Rijnmond. Indien de tijd het toelaat is er een casus met ervaringen Hoek van Holland welke vergelijkbaar is met Nijmegen-West.
    Door: Dhr. H. Nijhuis (Gemeente Nijmegen), Mw. M. Zuurbier (VGGM (Veiligheids- en Gezondheidsregio Gld-midden/GGD)), Sef van den Elshout (DCMR)

  2. Het tweede deel richt zich meer op de relatie tussen DCMR en haar opdrachtgevers en de omgevingswet. Waarbij duidelijk is dat samenwerking tussen milieudiensten, gemeentebesturen en - raden per regio varieert maar ook per bestuursperiode. Bij voldoende tijd worden er ervaringen over gedeeld.
    Door: Dhr. S. van den Elshout (DCMR)