Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu

Vintges, Volkert

Vintges, Volkert
Politieke partij
GroenLinks
Emailadres
v.vintges@groenlinks.nijmegen.nl
Nevenfuncties
Onbezoldigd: voorzitter Stichting Wiek - II / energiecoach bij Huis van Compassie / adviseur vanuit Duurzaam Hengstdal t.b.v. Buurt Energie Systeem Hengstdal-Oost
Website
https://nijmegen.groenlinks.nl/

Meer informatie over mij: Ik ben in 1980 afgestudeerd als bioloog aan de Nijmeegse Radboud Universiteit. Daarna 10 jaar als leraar gewerkt op het MBO. In 1990 ben ik gaan werken bij Milieudefensie. Eerst als medewerker mobiliteit en later als adjunct-directeur. In 2000 ben ik directeur geworden van de Gelderse Natuur en Milieufederatie tot mijn pensioen in 2018. Daarna heb ik nog een half jaar gewerkt bij Greenpeace, als onderhandelaar SER-Klimaatakkoord Elektriciteitstafel. Vanaf maart 2018 tot maart 2022 zat ik in de gemeenteraad van Nijmegen. Vanaf maart 2022 ben ik fractievolger.
Ik ben actief in de groene beweging sinds 1978, mede auteur van het boek Het Milieu van de Natuur over verdroging, verzuring en vermesting in de natuur. Ik ben initiatiefnemer en mede organisator van het Gelders Energie Akkoord. Mede initiatiefnemer en mede ontwikkelaar van het coöperatieve burgerwindpark Nijmegen-Betuwe langs de A15. Nog steeds nauw berokken bij het ontwikkelen van zon- en windparken in de regio Arnhem-Nijmegen als voorzitter van stichting Wiek-II. O.a. hiervoor ben ik geridderd in de Orde van Oranje Nassau. Op dit moment werk ik mee aan het opzetten van een coöperatief warmtenet als lid van de werkgroep BOF en het Projectteam van het Buurt Energie Systeem in Hengstdal Oost en aan het opzetten van een ondersteuningsstructuur voor bewonersinitiatieven op het gebied van energietransitie.
Als gemeenteraadslid boekte ik de afgelopen jaren diverse politieke successen. Zo zijn door mijn inzet de initiatiefraadsvoorstellen Bomen en Stadslandbouw tot stand gekomen en aangenomen in de raad. Op dit moment ligt mijn initiatiefraadsvoorstel Groen-Blauwe beweeg-wandelroutes ter goedkeuring voor aan de raad.

Stemgedrag

690 Stemmen, 67% voor
Onderwerp Datum Stem Uitslag