Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu

Vintges, V

Politieke partij
GroenLinks
Emailadres
v.vintges@groenlinks.nijmegen.nl
Nevenfuncties
Onbezoldigd voorzitter Stichting Wiek - II / energiecoach bij Huis van Compassie / adviseur vanuit Duurzaam Hengstdal
Website
https://nijmegen.groenlinks.nl/

Meer informatie over mij: Ik ben in 1980 afgestudeerd als bioloog aan de Nijmeegse Radboud Universiteit. Daarna 10 jaar als leraar gewerkt op het MBO. In 1990 ben ik gaan werken bij Milieudefensie. Eerst als medewerker mobiliteit en later als adjunct-directeur. In 2000 ben ik directeur geworden van de Gelderse Natuur en Milieufederatie tot mijn pensioen in 2018. Daarna heb ik nog een half jaar gewerkt bij Greenpeace, als onderhandelaar SER-Klimaatakkoord Elektriciteitstafel. Vanaf maart 2018 zit ik in de gemeenteraad van Nijmegen.

Ik ben mede auteur van het boek Het Milieu van de Natuur over verdroging, verzuring en vermesting in de natuur. Ik ben initiatiefnemer en mede organisator van het Gelders Energie Akkoord. Mede initiatiefnemer en mede ontwikkelaar van het coöperatieve burgerwindpark Nijmegen-Betuwe langs de A15. Nog steeds nauw berokken bij het ontwikkelen van zon- en windparken in de regio Arnhem-Nijmegen als voorzitter van stichting Wiek-II. Op dit moment werk ik mee aan het opzetten van een coöperatief warmtenet als voorzitter van de werkgroep BOF van het Buurt Energie Systeem in Hengstdal Oost.

Als gemeenteraadslid boekte ik de afgelopen jaren diverse politieke successen. Zo is door mijn inzet het initiatiefraadsvoorstel Bomen tot stand gekomen en aangenomen in de raad. Op dit moment ligt mijn initiatiefraadsvoorstel Stadslandbouw ter goedkeuring voor aan de raad.

Stemgedrag

690 Stemmen, 67% voor
Onderwerp Datum Stem Uitslag